Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hoef en Haag

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Hoef en Haag heeft als effect water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je nuttige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Hoef en Haag.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €230 per jaar.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Hoef en HaagHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4125
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hoef en Haag

Heb je in huis last van een inefficiënte hr-ketel en/of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, lekkere watersmaak en lagere stookkosten. In de gemeente Vijfheerenlanden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Hoef en Haag hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Hoef en Haag?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Hoef en Haag. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hoef en Haag heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hoef en Haag

De waterhardheid van het drinkwater in Hoef en Haag bedraagt circa 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hoef-en-haag-4125

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Delta Mosela
 • Euro Combi 10 Fleck
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Euro Twin 25
 • BWC Omega XSE de Luxe 350

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hoef en Haag reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hoef en Haag.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €660, excl. installatie. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1375 en €2175 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Hoef en Haag.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en vandaag nog specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €870
Waterontharder (elektronisch)Rond de €980
Zout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenCirca €100 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €200
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Hoef en Haag?
De hardheid van het water in Hoef en Haag is grofweg 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht ligt rond de 6.11 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen verminderde eczeem klachten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hoef en Haag.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie