Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Everdingen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Everdingen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Everdingen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €335 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EverdingenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4121
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Everdingen

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Everdingen heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Everdingen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Everdingen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Everdingen heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Everdingen

De waterhardheid van het leidingwater in Everdingen is ongeveer 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-everdingen-4121

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Delta Garona
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • 038waterontharder Compact 14
 • Delta Rusela
 • NoCalc NoCalc

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Everdingen voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €750.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Everdingen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1650 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen bij €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €1775 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Everdingen.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel merken, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €670
Waterontharder (elektronisch)V.a €950
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €125 op jaarbasis
InstallatieCirca €220
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Everdingen?
De hardheid van het leidingwater in Everdingen is gemiddeld 4.98 dH. De meting in de provincie Utrecht schatten we op 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor gunstig energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Everdingen.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, betere smaak van water, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie