Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leerbroek

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Leerbroek heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Leerbroek.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals aanslag op servies en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LeerbroekHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4245
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Leerbroek

Heb je last van verstopte leidingen en/of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Vijfheerenlanden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Leerbroek heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leerbroek?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Leerbroek. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot verminderde eczeem klachten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Leerbroek heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Leerbroek

De waterhardheid van het water in Leerbroek is om en nabij de 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-leerbroek-4245

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Erie Slimline Eco17
 • North Star 22UD
 • Puricom Stratos UFW15
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • 038waterontharder Compact 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leerbroek verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Leerbroek.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €70 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1575 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen starten bij €660, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1225 en €1800 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Leerbroek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel experts, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Rond de €750
Elektronische waterontharderBegint bij €1000
Regeneratiezout€15 per 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €115 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €220
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Leerbroek?
De waterhardheid in Leerbroek is om en nabij de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht ligt rond de 6.11 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet installeren voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Leerbroek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie