Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hagestein

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Hagestein zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal vind je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Hagestein.
 • Hierdoor ontstaan problemen als strepen op de ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €290 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid HagesteinWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4124
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Hagestein

Zit jij in de woning ook met situaties als droge haren na een douchebeurt of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Vijfheerenlanden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hagestein heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hagestein?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hagestein. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Hagestein heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Hagestein

De waterhardheid van het water in Hagestein ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-hagestein-4124

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Morava
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Boshuis Twin
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Boshuis Duolux plus 200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hagestein verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Hagestein.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €100 voor magnetische ontharders tot zo’n €1850 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers starten bij €670 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €1950 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Hagestein.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en direct vakmannen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €140
Waterontharder (mechanisch)V.a €890
Elektronische waterontharderBegint bij €1190
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €120 op jaarbasis
InstallatieRond de €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Hagestein?
De waterhardheid in Hagestein is circa 4.98 dH. De waarde in de provincie Utrecht is plus minus 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: lagere energierekening en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. natrium. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hagestein.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie