Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lexmond

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Lexmond zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website lees je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Lexmond.
 • Hierdoor ontstaan situaties als droge haren na een douchebeurt en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €225 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LexmondZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4231
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en fris water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lexmond

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal huishoudens nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Vijfheerenlanden vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Lexmond wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste ontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lexmond?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Lexmond. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lexmond heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. structureel lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Lexmond

De waterhardheid van het water in Lexmond bedraagt circa 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lexmond-4231

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Erie IQsoft Eco12
 • Erie Softline Eco15
 • North Star 14UD
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • General electric GXOF18KE

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lexmond minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €760.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lexmond.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €120 voor magnetische ontharders tot ruim €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van deze systemen zijn zo’n €760 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1125 en €1975 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel bekijk je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Lexmond.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan men moeiteloos snel modellen, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €155
Mechanische waterontharderVanaf €870
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1070
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €110 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €160
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Lexmond?
De hardheid van het water in Lexmond is om en nabij de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en textiel slijt minder snel.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lexmond.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie