Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leerdam

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Leerdam zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je belangrijke informatie met betrekking tot waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Leerdam.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid LeerdamTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4141
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Leerdam

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en/of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Vijfheerenlanden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Leerdam heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leerdam?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Leerdam. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een zachte huid en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Leerdam heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Leerdam

De waterhardheid van het drinkwater in Leerdam ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-leerdam-4141

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak gekozen modellen

 • Delta Ontario duplex
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Leerdam minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Leerdam.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met product-experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €155 voor magnetische ontharders tot ruim €1675 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €660, exclusief installatiekosten. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1425 en €2200 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Leerdam.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten specialisten, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderC.a. €800
Waterontharder (elektronisch)V.a €1130
Tabletten€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €100 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Leerdam?
De hardheid van het water in Leerdam ligt op 4.98 dH. De waarde in de provincie Utrecht is plus minus 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. comfortabel douchen, smaakvoller water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leerdam.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie