Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oosterwijk

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Oosterwijk zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je handige info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Oosterwijk.
 • Dit is de oorsprong van onder andere eczeem klachten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OosterwijkHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4163
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oosterwijk

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid of kalkstrepen op ramen? Flink wat huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Dit product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Oosterwijk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oosterwijk?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oosterwijk. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oosterwijk heeft een waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oosterwijk

De waterhardheid van het leidingwater in Oosterwijk ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-oosterwijk-4163

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Apic Zetes
 • Delta Simplex compact
 • Erie Slimline Eco30
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oosterwijk voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oosterwijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen bij €800 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1475 en €1875 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oosterwijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en zonder kosten installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €110
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Waterontharder (elektrisch)C.a. €1030
Reinigingszout€50 per 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €150 (jaarbasis)
InstallatiekostenBegint bij €225
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oosterwijk?
De waterhardheid in Oosterwijk bedraagt 4.98 dH. De meting in de provincie Utrecht komt uit op ongeveer 6.11 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een goede reiniging is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oosterwijk.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie