Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ossenwaard

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ossenwaard heeft als doel kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je nuttige info info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Ossenwaard.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als minder lekker water en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid OssenwaardTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode3989
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ossenwaard

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel mensen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Ossenwaard gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Ontkalker informatie.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ossenwaard?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ossenwaard. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot fris kraanwater en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ossenwaard heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, heerlijk zachte kleding en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Ossenwaard

De waterhardheid van het leidingwater in Ossenwaard is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ossenwaard-3989

Veel gekozen merken

 • BWT AQA Perla Duo
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Judo MultiSoft 2P
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • North Star 9UD

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ossenwaard voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ossenwaard.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. De prijzen starten vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot een slordige €2225 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van deze systemen starten vanaf €720, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1325 en €2250 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Ossenwaard.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en zonder kosten modellen, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €50
Waterontharder (mechanisch)Circa €660
Elektrische waterontharderVanaf €930
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €125 per beurt
InstallatiekostenCirca €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ossenwaard?
De waterhardheid in Ossenwaard is ongeveer 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Utrecht ligt op 6.11 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ossenwaard.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie