Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwland

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Nieuwland resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Nieuwland.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht functionerende apparaten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De voordelen: lager energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €205 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid NieuwlandWerkingKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4245
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nieuwland

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en wit uitslaande wanden en tegels? Een toenemende groep Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, kleding die langer mooi blijft en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuwland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Nieuwland?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nieuwland. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt zacht en smaakvol water en textiel dat minder snel slijt. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuwland zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuwland

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwland bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwland-4245

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco14
 • Watercompany Ultrasoft 14
 • AEG 22 L
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwland verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Nieuwland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2050 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterontkalkers starten bij €710 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €2150 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nieuwland.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en snel specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €130
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Elektrische waterontharderV.a €980
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudstarievenRond de €80 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Nieuwland?
De hardheid van het water in Nieuwland is om en nabij de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is circa 6.11 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwland.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie