Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zijderveld

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, apparaten die slecht werken of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Zijderveld heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Hier check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Zijderveld.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld kalkstrepen op ramen en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €270 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid ZijderveldWerkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteVijfheerenlanden
Postcode4122
Gem. Gasverbruik M31160 M3
Gem. Stroomverbruik kWh28500 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zijderveld

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en/of glascorrosie? Veel huizenbezitters nemen een goede waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en fris water en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Vijfheerenlanden werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Zijderveld gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zijderveld?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Zijderveld. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zijderveld heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lager energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zijderveld

De waterhardheid van het drinkwater in Zijderveld is om en nabij de 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zijderveld-4122

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Delta Isera
 • Waterluxe Duo 25
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Boshuis iQualQ Combi 100

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Zijderveld voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zijderveld.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €830, zonder installeren. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1575 en €2200 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Zijderveld.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektronische waterontharderBegint bij €910
Zout€50 voor 100 kilo
OnderhoudVanaf €115 p/jaar
PlaatsingVanaf €150
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Zijderveld?
De waterhardheid in Zijderveld ligt rond de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht ligt rond de 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Zijderveld.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie