Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neerlanden

Wil jij ook af van kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 16,24 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Neerlanden maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal verzamel je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,24 dH in Neerlanden.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als water met een vreemde smaak en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €290 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid NeerlandenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3404
Gem. Gasverbruik M31.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Neerlanden

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de mensen kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Landen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Neerlanden wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goedkoopste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neerlanden?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Neerlanden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt verminderde eczeem klachten en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Neerlanden zit met een waterhardheid van 16,24. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Neerlanden

De waterhardheid van het water in Neerlanden bedraagt ongeveer 16,24 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-neerlanden-3404

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 11ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Neerlanden minimaliseer je de dH waarde van 16,24 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Neerlanden.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €170 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2300 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €750, excl. installatie. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1625 en €1975 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Neerlanden.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel merken, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €120
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektrisch)V.a €960
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €140 per jaar
MontagekostenCirca €270
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Neerlanden?
De waterhardheid in Neerlanden is doorgaans 16,24 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Neerlanden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie