Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waasmont

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,24 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Waasmont heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 16,24 dH in Waasmont.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WaasmontZo werkt een waterontharderInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3401
Gem. Gasverbruik M31.430 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4300 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Waasmont

Zit jij in de woning ook met situaties als geïrriteerde huid of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Landen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Waasmont was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Waasmont?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Waasmont. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Waasmont heeft een waterhardheid van 16,24. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: dit soort water is niet ongezond.

Hardheid water in Waasmont

De waterhardheid van het water in Waasmont ligt op ong. 16,24 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-waasmont-3401

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • General electric GE-45HF
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Bayard Tenera 28
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterverzachters (van merken zoals Ecowater) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Waasmont voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waasmont.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor magnetische ontharders tot wel €1825 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten bij €790 (zonder installatiewerk). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1600 en €2200 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Waasmont.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk snel specialisten, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Mechanische waterontharderBegint bij €860
Waterontharder (elektrisch)V.a €1070
Onthardingstabletten€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 per jaar
PlaatsingVanaf €270
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Waasmont?
De waterhardheid in Waasmont ligt op 16,24 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Waasmont.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie