Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Walsbets

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,24 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Walsbets maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op deze website check je belangrijke informatie over diverse types waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 16,24 dH in Walsbets.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als veel schoonmaakwerk en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per jaar.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid WalsbetsWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3401
Gem. Gasverbruik M31.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Walsbets

Heb je last van een erg droge huid of onnodig poets- en boenwerk? Een groeiend aantal Vlamingen lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, heerlijk zachte kleding en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Landen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Walsbets wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Walsbets?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Walsbets. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Walsbets heeft een waterhardheid van 16,24. Samengevat: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. kalkvrije leidingen, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Walsbets

De waterhardheid van het drinkwater in Walsbets bedraagt circa 16,24 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-walsbets-3401

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • General electric GNOH45KE
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Boshuis Combilux plus 100
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Walsbets reduceer je de dH waarde van 16,24 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Walsbets.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €165 voor magnetische ontharders tot wel €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €710 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1650 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Walsbets.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €110
Mechanische waterontharderRond de €760
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1210
Tabletten€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 p/jaar
MontageVanaf €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Walsbets?
De hardheid van het leidingwater in Walsbets is plus minus 16,24 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Walsbets.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie