Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Overwinden

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of droge haren na een douchebeurt? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 16,24 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Overwinden resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal lees je uitgebreide info over de waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 16,24 dH in Overwinden.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, zacht en fris water en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €285 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid OverwindenZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gem. Gasverbruik M31.415 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4150 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Overwinden

Zit jij thuis ook met een erg droge huid en/of kalkstrepen op glas en lak? Veel Belgen kiezen voor de installatie van een handige waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk en magnesium uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, fris kraanwater en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Landen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Overwinden heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Zuinigste verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Overwinden?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Overwinden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Overwinden heeft een waterhardheid van 16,24. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit soort water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Overwinden

De waterhardheid van het leidingwater in Overwinden ligt op ong. 16,24 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-overwinden-3400

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25
 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Overwinden reduceert je de dH waarde van 16,24 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €825.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Overwinden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders starten vanaf €680 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1100 en €2075 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Overwinden.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en vandaag nog experts, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €105
Waterontharder (mechanisch)C.a. €690
Elektronische waterontharderC.a. €1040
Zouttabletten€45 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €125 (jaarbasis)
PlaatsingRond de €220
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Overwinden?
De hardheid van het leidingwater in Overwinden ligt rond de 16,24 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Overwinden.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie