Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wange

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 16,24 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Wange resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je belangrijke informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van gemiddeld 16,24 dH in Wange.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere bittere thee en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €340 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WangeFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gem. Gasverbruik M31.425 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wange

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en extra zeep en shampoo nodig? Meer en meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In de gemeente Landen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Wange wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wange?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wange. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wange kent een waterhardheid van 16,24. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wange

De waterhardheid van het water in Wange is ongeveer 16,24 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wange-3400

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE
 • Bayard Tenera 22
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wange verlaag je de dH waarde van 16,24 naar een zachte 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €880.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Wange.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontharders starten vanaf €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem zit ergens tussen de €1575 en €1825 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de actuele kosten van een waterverzachter in Wange.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen supersnel vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €145
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektronische waterontharderV.a €1150
Zout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €85 per beurt
InstallatieRond de €180
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Wange?
De waterhardheid in Wange is doorgaans 16,24 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. O.a. comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wange.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie