Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eliksem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 16,24 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Eliksem zorgt voor kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,24 dH in Eliksem.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als een droge huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, fris kraanwater en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €215 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid EliksemHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gem. Gasverbruik M31.600 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Eliksem

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel huizenbezitters lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Landen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Eliksem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eliksem?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Eliksem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en zijdezachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Eliksem heeft een geschatte waterhardheid van 16,24. Samengevat: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Eliksem

De waterhardheid van het drinkwater in Eliksem ligt op ong. 16,24 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eliksem-3400

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Tibera
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eliksem voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Eliksem.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €110 voor magnetische ontharders tot wel €1475 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €840 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1450 en €2175 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Eliksem.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en gratis specialisten, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €75
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Elektrische waterontharderVanaf €1210
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €135 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €240
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Eliksem?
De hardheid van het water in Eliksem bedraagt 16,24 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant ligt op 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan een minder droge huid, een lekkere watersmaak, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eliksem.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie