Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Walshoutem

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 16,24 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Walshoutem heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 16,24 dH in Walshoutem.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals huidirritaties en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WalshoutemHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3401
Gem. Gasverbruik M31.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Verminderde eczeem klachten.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Walshoutem

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of wit uitslaande wanden en tegels? Veel woningeigenaren nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een zachte huid en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Landen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Walshoutem hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Walshoutem?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Walshoutem. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid na bad of douche en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Walshoutem heeft een waterhardheid van 16,24. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • O.a. lagere energiekosten, lekkere watersmaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Walshoutem

De waterhardheid van het water in Walshoutem is 16,24 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-walshoutem-3401

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • General electric GXOF18KE
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Boshuis Combilux plus 150
 • Watertotaal Euro Combi Compact 14

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als BWT) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Walshoutem minimaliseer je de dH waarde van 16,24 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Walshoutem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2100 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €830, exclusief installatiekosten. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Walshoutem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €710
Elektrische waterontharderC.a. €1030
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudCirca €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €275
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Walshoutem?
De hardheid van het water in Walshoutem schatten we op 16,24 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en textiel slijt minder snel.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Walshoutem.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, smaakvoller water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie