Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Ezemaal

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 16,24 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Ezemaal heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website check je waardevolle info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 16,24 dH in Ezemaal.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, zacht en fris water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €315 op jaarbasis.

Snel naar: Een waterverzachter kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid EzemaalFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4000 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Ezemaal

Ben jij ook klaar met huidirritaties en/of bittere smakende thee? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Landen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Ezemaal was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Ezemaal?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Ezemaal. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Ezemaal kent een waterhardheid van 16,24. Dit houdt in Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ezemaal

De waterhardheid van het drinkwater in Ezemaal is 16,24 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-ezemaal-3400

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25
 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ezemaal voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een fijne 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ezemaal.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €730 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1250 en €1725 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Ezemaal.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen snel installatiebedrijven, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €110
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektronische waterontharderVanaf €910
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €155 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Ezemaal?
De waterhardheid in Ezemaal is plus minus 16,24 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals een minder droge huid, smaakvoller water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ezemaal.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie