Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Attenhoven

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,24 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Attenhoven heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je belangrijke info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 16,24 dH in Attenhoven.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AttenhovenHoe gaat het in z’n werk?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3404
Gem. Gasverbruik M31.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Attenhoven

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en onnodig poets- en boenwerk? Veel woningeigenaren plaatsen een elektrische waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een beter presterende CV-ketel. In de gemeente Landen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Attenhoven hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Attenhoven?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Attenhoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Attenhoven heeft een waterhardheid van 16,24. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zachter wasgoed en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Attenhoven

De waterhardheid van het water in Attenhoven bedraagt ongeveer 16,24 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-attenhoven-3404

Installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • North Star 9ED
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Boshuis Combilux plus 400
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Attenhoven voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Attenhoven.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €740, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1500 en €2000 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterverzachter in Attenhoven.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en vandaag nog experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €120
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderBegint bij €990
Regeneratiezout€40 per 75 kg
OnderhoudVanaf €155 per jaar
MontageBegint bij €180
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Attenhoven?
De hardheid van het kraanwater in Attenhoven is circa 16,24 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals verminderde eczeem klachten en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium elementen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Attenhoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie