Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neerwinden

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, vies water of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 16,24 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Neerwinden heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs verzamel je uitgebreide informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,24 dH in Neerwinden.
 • Hierdoor ontstaan onder andere glascorrosie en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per jaar.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NeerwindenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Neerwinden

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Meer en meer huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Deze installatie filtert kalk uit kraanwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Landen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Neerwinden heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goedkoopste verzachter.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neerwinden?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Neerwinden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Neerwinden zit met een waterhardheid van 16,24. Samengevat: Erg hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Neerwinden

De waterhardheid van het water in Neerwinden bedraagt circa 16,24 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-neerwinden-3400

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20
 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe werkt de waterontkalker?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Neerwinden voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een acceptabele 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Neerwinden.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot meer dan €2100 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van waterontharders zijn zo’n €730, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1625 en €1925 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Neerwinden.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €105
Mechanische waterontharderRond de €850
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1080
Zout€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €155 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Neerwinden?
De hardheid van het kraanwater in Neerwinden schatten we op 16,24 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lager energieverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Neerwinden.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie