Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rumsdorp

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op de ramen, vies water of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,24 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Rumsdorp leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je waardevolle informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Een waterhardheid van 16,24 dH in Rumsdorp.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld huidirritaties en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid RumsdorpHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3400
Gem. Gasverbruik M31.420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Rumsdorp

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de mensen plaatsen een professionele waterontkalker. Zo’n systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In en rondom gemeente Landen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Rumsdorp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Rumsdorp?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Rumsdorp. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt kalkvrije leidingen en textiel dat minder snel slijt. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Rumsdorp heeft een gemeten waterhardheid van 16,24. Samengevat: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rumsdorp

De waterhardheid van het water in Rumsdorp bedraagt ongeveer 16,24 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rumsdorp-3400

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500
 • Bayard Tenera 18
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat

Hoe werkt een waterontkalker precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Rumsdorp voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Wij differentiëren twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Dit systeem is beschikbaar vanaf €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rumsdorp.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €165 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1775 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €660 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1925 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Rumsdorp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos specialisten, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Elektrische waterontharderBegint bij €1010
Onthardingszout€25 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €150 p/jaar
InstallatiekostenCirca €240
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Rumsdorp?
De waterhardheid in Rumsdorp is circa 16,24 dH. De meting in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals verminderde eczeem klachten, smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Rumsdorp.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie