Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wezeren

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 16,24 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Wezeren leidt tot kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs check je waardevolle info alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,24 dH in Wezeren.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld eczeem klachten en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €345 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid WezerenHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode3401
Gem. Gasverbruik M31.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Wezeren

Wil jij ook af van verstopte leidingen en kalk op de lak van de auto? Veel huizenbezitters plaatsen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Landen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Wezeren gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wezeren?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Wezeren. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Wezeren heeft een waterhardheid van 16,24. Concreet: Erg hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere energiekosten, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Wezeren

De waterhardheid van het drinkwater in Wezeren is ongeveer 16,24 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-wezeren-3401

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • NoCalc NoCalc
 • General electric GXOF27KE
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wezeren voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Wezeren.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €50 voor magnetische ontharders tot ruim €1525 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €770 (montage niet inbegrepen). Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €2075 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Wezeren.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis installatiebedrijven, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €680
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1040
Zout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €155 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €150
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Wezeren?
De hardheid van het leidingwater in Wezeren is grofweg 16,24 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, zacht en fris water, een super zachte was en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Wezeren.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie