Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hulst

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Hulst maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je handige informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Hulst.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als een witte aanslag op het glaswerk en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €305 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid HulstHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4561
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Hulst

Heb je in huis last van huidirritaties of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Meer en meer mensen bestellen een betrouwbare waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Hulst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Hulst heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame verzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hulst?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Hulst. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel lekkerdere koffie en thee en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hulst zit met een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan verlaging van de maandlasten voor energie, water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Uit de test: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Hulst

De waterhardheid van het leidingwater in Hulst is 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hulst-4561

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Erie Maxima Eco20
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • Erie Slimline Eco30

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hulst reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hulst.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1825 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €850 (zonder installatiewerk). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1475 en €1775 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een waterontharder in Hulst.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijkingstool en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk supersnel installateurs, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Elektronische waterontharderVanaf €1130
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €160 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €225
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Hulst?
De hardheid van het kraanwater in Hulst schatten we op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Hulst.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie