Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kapellebrug

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Kapellebrug zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier vind je uitgebreide informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Kapellebrug.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €330 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid KapellebrugHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4565
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Kapellebrug

Heb je last van een te hoge stroomrekening of kalkstrepen op glas en lak? Meer en meer mensen bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Hulst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kapellebrug was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goedkoopste ontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kapellebrug?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kapellebrug. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Kapellebrug zit met een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Kapellebrug

De waterhardheid van het drinkwater in Kapellebrug is om en nabij de 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kapellebrug-4565

Bekende modellen en merken

 • MultiAqua WaterMaster EC-4
 • Apic Melite
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Delta Onega duplex
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter

Hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kapellebrug verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kapellebrug.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen beginnen vanaf ongeveer €770, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2100 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Kapellebrug.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Zo kan je eenvoudig snel installatiebedrijven, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Mechanische waterontharderV.a €780
Elektrische waterontharderRond de €960
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €140 per jaar
InstallatieRond de €260
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Kapellebrug?
De waterhardheid in Kapellebrug is ongeveer 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, smaakvol water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van natrium. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Kapellebrug.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie