Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ossenisse

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Ossenisse resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Ossenisse.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals bittere thee koffie en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €235 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid OssenisseHoe werkt het?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4589
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ossenisse

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Hulst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ossenisse was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Duurzame ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ossenisse?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ossenisse. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water biedt een zachte huid en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ossenisse kent een waterhardheid van 6.38. Concreet: matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijv. lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ossenisse

De waterhardheid van het leidingwater in Ossenisse is 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-ossenisse-4589

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • North Star 22UD
 • Waterluxe Combi 12
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • BWT AQA Perla 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Ossenisse verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ossenisse.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten bij €820, zonder installeren. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €2175 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Ossenisse.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan men moeiteloos en gratis monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €770
Elektrische waterontharderRond de €1090
Onthardingszout€25 voor 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €145 per jaar
PlaatsingVanaf €190
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Ossenisse?
De waterhardheid in Ossenisse is plus minus 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ossenisse.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. lagere stookkosten, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie