Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terhole

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in Terhole heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier check je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Terhole.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld minder lekker water en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €335 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TerholeFunctioneringWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4583
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere energierekening.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Terhole

Heb je last van verstopte leidingen of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Hulst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Terhole was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Terhole?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Terhole. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Terhole ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Terhole

De waterhardheid van het drinkwater in Terhole ligt op ong. 6.38 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-terhole-4583

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • North Star 40ED
 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Euro Combi compact 20
 • Ecowater ESM 11

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Terhole reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Terhole.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1950 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1200 en €2250 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Terhole.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €95
Mechanische waterontharderRond de €750
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €900
Reinigingszout€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €135 op jaarbasis
PlaatsingVanaf €190
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Terhole?
De hardheid van het kraanwater in Terhole ligt op 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere prettige douchebeurt, zacht en fris water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Terhole.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie