Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Clinge

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Clinge maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je nuttige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in Clinge.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op ramen en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €235 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid ClingeTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4567
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Clinge

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of witte aanslag op het glaswerk? Steeds meer woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, kleding en ander textiel gaat langer mee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Hulst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Clinge heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Clinge?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Clinge. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Clinge heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Belangrijk: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Clinge

De waterhardheid van het leidingwater in Clinge bedraagt ongeveer 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-clinge-4567

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-14
 • Waterluxe Duo 25
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power
 • Bayard Tenera 18

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Clinge reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerend tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Clinge.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €2075 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontkalkers starten vanaf €780 (zonder installatiewerk). Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2000 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Clinge.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en direct vakmannen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €80
Mechanische waterontharderRond de €780
Elektrische waterontharderV.a €1020
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudCirca €140 per beurt
InstallatiekostenBegint bij €200
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Clinge?
De waterhardheid in Clinge is doorgaans 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is gemiddeld 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lager energieverbruik en minder poetsen en boenen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Je kunt denken aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd door een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Clinge.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie