Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kloosterzande

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Kloosterzande leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier tref je uitgebreide informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6.38 dH in Kloosterzande.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals strepen op je ruiten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid KloosterzandeZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4587
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Kloosterzande

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, betere smaak van water en besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Hulst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Kloosterzande was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kloosterzande?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Kloosterzande. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kloosterzande heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Kloosterzande

De waterhardheid van het drinkwater in Kloosterzande is 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kloosterzande-4587

Populaire merken en modellen

 • North Star 14UD
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Kinetico Essential 17

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Kloosterzande voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Nadelen: de installatiekosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Kloosterzande.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €155 voor magnetische ontharders tot een slordige €1425 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders starten bij €840 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1425 en €1950 incl. installatie. In het volgende schema vind je de geschatte kosten van een waterontharder in Kloosterzande.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog monteurs, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €760
Elektronische waterontharderC.a. €910
Zout€40 per 75 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €115 (jaarbasis)
MontagekostenC.a. €200
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Kloosterzande?
De hardheid van het kraanwater in Kloosterzande is doorgaans 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is ongeveer 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere energiekosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kloosterzande.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere stookkosten, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie