Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Vogelwaarde

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Vogelwaarde resulteert in water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Vogelwaarde.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalk op de lak van de auto en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €225 per jaar.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid VogelwaardeHoe werkt het?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4581
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een zachte huid.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Vogelwaarde

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of veel schoonmaakwerk? Steeds meer huizenbezitters plaatsen een professionele waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Hulst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Vogelwaarde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vogelwaarde?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Vogelwaarde. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot kalkvrije leidingen en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vogelwaarde heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zacht en smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Vogelwaarde

De waterhardheid van het leidingwater in Vogelwaarde bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-vogelwaarde-4581

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star 25ED
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Mooiwater Mini+

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vogelwaarde verklein je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Vogelwaarde.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €80 voor magnetische ontharders tot wel €1825 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €760, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1700 incl. installatie. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterontharder in Vogelwaarde.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en kosteloos monteurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €105
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektrische waterontharderBegint bij €1060
Reinigingszout€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €85 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €230
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Vogelwaarde?
De hardheid van het leidingwater in Vogelwaarde bedraagt 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen lager stroom- en gasverbruik en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. comfortabel douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Vogelwaarde.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie