Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lamswaarde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, vies water of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Lamswaarde zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina verzamel je belangrijke info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Lamswaarde.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lagere energierekening, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €300 op jaarbasis.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid LamswaardeHoe werkt zo’n systeem?KostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4586
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Lamswaarde

Zit jij in de woning ook met situaties als huidirritaties en onnodig poets- en boenwerk? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Hulst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Lamswaarde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Lamswaarde?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Lamswaarde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Lamswaarde heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit houdt in matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lamswaarde

De waterhardheid van het drinkwater in Lamswaarde bedraagt ongeveer 6.38 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lamswaarde-4586

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • North Star 11UD
 • Lubron Proline Classic
 • Judo Quicksoft Uno
 • Calex Calex 15L
 • Kinetico Ergo 18

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lamswaarde voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lamswaarde.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €125 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €660, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1100 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Lamswaarde.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos monteurs, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €140
Mechanische waterontharderRond de €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €990
Onthardingszout€30 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €125 per 12 maanden
MontagekostenV.a €175
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Lamswaarde?
De hardheid van het kraanwater in Lamswaarde bedraagt 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een minder droge huid, een lekkere watersmaak, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen middels een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is nodig voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lamswaarde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energierekening, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie