Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heikant

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Heikant zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over de waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Heikant.
 • Hierdoor ontstaan situaties als kalkstrepen op ramen en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €250 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HeikantHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4566
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Heikant

Wil jij ook af van een erg droge huid of veel schoonmaakwerk? Veel Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, een glanzende vaat en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Hulst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Heikant was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Zuinigste ontkalker.

VoordeelUitleg
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Heikant?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Heikant. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een meer gunstig energieverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Heikant heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: dit type water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Heikant

De waterhardheid van het leidingwater in Heikant is 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-heikant-4566

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • BWT AQA smart C
 • BWT Bestsoft 11
 • Hydrotense StandAlone 12L

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De moderne waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Heikant verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Heikant.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €170 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €750 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1600 en €2150 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Heikant.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je makkelijk supersnel monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €110
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Elektronische waterontharderC.a. €1150
Zout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudskostenC.a. €100 per 12 maanden
MontageV.a €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Heikant?
De waterhardheid in Heikant bedraagt 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland bedraagt 6.38 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Heikant.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie