Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuw Namen

Wil jij ook af van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuw Namen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten tref je handige info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Nieuw Namen.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuw NamenTechnische detailsInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4568
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nieuw Namen

Wil jij ook af van dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Hulst opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuw Namen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuw Namen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuw Namen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot lagere stookkosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nieuw Namen kent een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachter wasgoed en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Nieuw Namen

De waterhardheid van het water in Nieuw Namen is ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuw-namen-4568

Vaak gekozen modellen

 • NoCalc NoCalc
 • Judo Biosoft-C
 • Watercompany Softflow 9
 • Halutec SensorSoft
 • Apic Zetes

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuw Namen reduceert je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €910.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Nieuw Namen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor magnetische ontharders tot meer dan €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €2000 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuw Namen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijkingstool en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel modellen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €125
Mechanische waterontharderRond de €820
Elektrische waterontharderV.a €1000
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €90 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Nieuw Namen?
De waterhardheid in Nieuw Namen is ongeveer 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland is doorgaans 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuw Namen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie