Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hengstdijk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Hengstdijk resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina lees je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Hengstdijk.
 • Dit is de oorsprong van problemen als een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €235 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid HengstdijkWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4585
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Hengstdijk

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en/of kalkstrepen op ramen? Meer en meer Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding en ander textiel gaat langer mee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Hulst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hengstdijk hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hengstdijk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hengstdijk. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Hengstdijk ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Hengstdijk

De waterhardheid van het leidingwater in Hengstdijk bedraagt circa 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-hengstdijk-4585

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 9UD
 • Boshuis iQualQ Duo 200
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5
 • Remon Waterontharders Neva

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Hengstdijk voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Hengstdijk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1975 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten bij €800 (zonder installatiewerk). Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1225 en €2100 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Hengstdijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Mechanische waterontharderBegint bij €720
Elektronische waterontharderCirca €1000
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudskostenRond de €140 (jaarbasis)
InstallatieRond de €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hengstdijk?
De waterhardheid in Hengstdijk bedraagt 6.38 dH. De referentiewaarde in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je overwegend een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals comfortabel douchen, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit regelt men doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld a.d.h.v. een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hengstdijk.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie