Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kuitaart

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kuitaart resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Kuitaart.
 • Dit kan leiden tot onder andere veel schoonmaken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €315 op jaarbasis.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid KuitaartTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4584
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Kuitaart

Ben jij ook klaar met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, fris kraanwater en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de omgeving van de gemeente Hulst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Kuitaart heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals strijkijzers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kuitaart?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Kuitaart. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kuitaart heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Samengevat: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Denk aan lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kuitaart

De waterhardheid van het water in Kuitaart bedraagt circa 6.38 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-kuitaart-4584

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • North Star Okosoft 35
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Apic Zetes
 • 038waterontharder Compact 20
 • Bayard Tenera 22

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Care) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Kuitaart voer je de dH waarde terug van 6.38 naar een fijne 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kuitaart.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot wel €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €780, zonder installeren. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1325 en €1775 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Kuitaart.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je gemakkelijk en gratis merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Mechanische waterontharderRond de €860
Elektrische waterontharderCirca €1060
Reinigingszout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €145 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €270
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Kuitaart?
De hardheid van het water in Kuitaart komt uit op ong. 6.38 dH. Dit cijfer in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals gunstig energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kuitaart.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie