Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Terneuzen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.38 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Terneuzen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs verzamel je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 6.38 dH in Terneuzen.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid TerneuzenHoe gaat het in z’n werk?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteTerneuzen
Postcode4535
Gem. Gasverbruik M31340 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Terneuzen

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid en/of kalkstrepen op ramen? Meer en meer mensen installeren een innovatieve waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Terneuzen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Terneuzen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Terneuzen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Terneuzen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Terneuzen heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Terneuzen

De waterhardheid van het water in Terneuzen bedraagt ongeveer 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-terneuzen-4535

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Erie Maxima Eco15
 • BWT Rondomat 50M
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Terneuzen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Terneuzen.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2125 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €800, zonder installeren. Een slimme installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €2000 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Terneuzen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €700
Waterontharder (elektronisch)Circa €970
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €100 op jaarbasis
InstallatieV.a €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Terneuzen?
De hardheid van het kraanwater in Terneuzen ligt rond de 6.38 dH. De tabelwaarde in de provincie Zeeland komt uit op ongeveer 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een zachte huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Terneuzen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie