Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Graauw

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Graauw resulteert in kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten lees je praktische info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Graauw.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld slecht werkende huishoudelijke apparaten en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid GraauwHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4569
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Graauw

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of te veel schoonmaken? Veel huishoudens lossen dit op met een professionele waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Hulst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Graauw hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Graauw?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Graauw. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Graauw heeft een waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere efficiëntere warmteoverdracht, minder last van een droge huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Graauw

De waterhardheid van het leidingwater in Graauw is 6.38 dH. Dit houdt in dat het water matig zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-graauw-4569

Vaak gekozen modellen

 • North Star 9ED
 • Hydrotense Seduction 16
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Euro Twin 10

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Graauw verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Graauw.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €85 voor magnetische ontharders tot ruim €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het vermogen. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van deze systemen starten vanaf €810, zonder installeren. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1450 en €2250 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Graauw.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en zonder kosten modellen, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)V.a €820
Elektrische waterontharderVanaf €1090
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudCirca €110 per beurt
InstallatiekostenVanaf €230
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Graauw?
De hardheid van het leidingwater in Graauw is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland schatten we op 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Graauw.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie