Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sint Jansteen

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, smerig water of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Sint Jansteen leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6.38 dH in Sint Jansteen.
 • Hierdoor ontstaan problemen als droog haar na het douchen en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €315 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Sint JansteenFunctioneringInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteHulst
Postcode4564
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27200 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Sint Jansteen

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Hollanders en Belgen kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, een zachte huid na bad of douche en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Hulst vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Sint Jansteen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste ontkalker.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint Jansteen?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sint Jansteen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sint Jansteen heeft een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, betere smaak van water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Sint Jansteen

De waterhardheid van het leidingwater in Sint Jansteen is 6.38 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-sint-jansteen-4564

Vergelijk prijzen in de regio

Veel gekozen merken

 • Mooiwater Grande
 • AEG 26 L
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Calex Calex 22L
 • Fegon AquaStar 1800 HE

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als GE) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sint Jansteen verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de aanschafkosten, het kost stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Sint Jansteen.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot wel €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €760, excl. installatie. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1750 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sint Jansteen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Via die service kan jij moeiteloos en snel experts, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Mechanische waterontharderV.a €790
Elektronische waterontharderC.a. €1200
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €90 p/jaar
PlaatsingskostenBegint bij €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Sint Jansteen?
De hardheid van het kraanwater in Sint Jansteen is om en nabij de 6.38 dH. De waarde in de provincie Zeeland is om en nabij de 6.38 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energiekosten en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. een zachte huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sint Jansteen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie