Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Herkingen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, strepen op de ramen, smerig water of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Herkingen resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Herkingen.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €305 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HerkingenFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3249
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Herkingen

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Flink wat Hollanders en Belgen bestellen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Herkingen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Herkingen?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Herkingen. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel water met een lekkere smaak en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Herkingen heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Herkingen

De waterhardheid van het drinkwater in Herkingen is ongeveer 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-herkingen-3249

Bekende modellen en merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Erie Softline Eco15
 • Atag Descale 20
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Apic Heracles junior

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Herkingen reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €930.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een extra cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Herkingen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €65 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen zijn zo’n €650, excl. installatie. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1225 en €1775 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Herkingen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektrische waterontharderVanaf €1180
Zouttabletten€25 per 50 kg
OnderhoudstarievenV.a €105 (jaarbasis)
MontageVanaf €200
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Herkingen?
De waterhardheid in Herkingen is circa 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt d.m.v. regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Herkingen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie