Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Goedereede

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Goedereede heeft als doel kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je praktische info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Goedereede.
 • Dit is de oorsprong van problemen als onnodig veel zeepverbruik en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid GoedereedeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3252
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Goedereede

Heb je last van een droge huid en bittere thee en koffie? Veel mensen bestellen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en besparen op de energiekosten. In de gemeente Goeree-Overflakkee zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Goedereede wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatje CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Goedereede?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Goedereede. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Goedereede zit met een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld verlaging van de maandlasten voor energie, een zachte huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Goedereede

De waterhardheid van het drinkwater in Goedereede ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-goedereede-3252

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Calex Calex 15L
 • Atag Descale 10
 • Mooiwater Medium+

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Kenmore) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Goedereede voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een lage prijs, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Goedereede.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €165 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1925 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Naast deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties zijn zo’n €730 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1500 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Goedereede.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €780
Elektronische waterontharderV.a €970
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €120 per jaar
MontageC.a. €270
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Goedereede?
De hardheid in Goedereede schatten we op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een minder droge huid, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Goedereede.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie