Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sommelsdijk

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Sommelsdijk zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Sommelsdijk.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als strepen op je ruiten en een hoge energierekening.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachter wasgoed en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €320 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid SommelsdijkFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3245
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Sommelsdijk

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of bittere smakende thee? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een efficiëntere verwarming. In de omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Sommelsdijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Sommelsdijk?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Sommelsdijk. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Sommelsdijk heeft een waterhardheid van 4.98. Dit staat voor vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Sommelsdijk

De waterhardheid van het leidingwater in Sommelsdijk bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-sommelsdijk-3245

Populaire merken en modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Euro Combi compact 30
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Century CWS 100V/UF
 • Euro Combi 20 Fleck

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sommelsdijk reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het handige van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sommelsdijk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2325 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €670, zonder installeren. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1525 en €1975 inclusief montage en inregeling. In onderstaande schema bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sommelsdijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en zonder kosten installateurs, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €850
Elektronische waterontharderRond de €1050
Regeneratiezout€27,50 per 50 kg
OnderhoudscontractRond de €90 p/jaar
InstallatiekostenV.a €260
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Sommelsdijk?
De waterhardheid in Sommelsdijk is plus minus 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Zoals geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sommelsdijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie