Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stad aan ‘t Haringvliet

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Stad aan ‘t Haringvliet heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Stad aan ‘t Haringvliet.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als kalkstrepen op glas en lak en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €295 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Stad aan ‘t HaringvlietTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3243
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Stad aan ‘t Haringvliet

Heb je in huis last van droge haren na een douchebeurt en onnodig veel schoonmaken? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren nemen een slimme waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Stad aan ‘t Haringvliet hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Stad aan ‘t Haringvliet?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stad aan ‘t Haringvliet. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een meer gunstig energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Stad aan ‘t Haringvliet heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Concreet: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Stad aan ‘t Haringvliet

De waterhardheid van het drinkwater in Stad aan ‘t Haringvliet is om en nabij de 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stad-aan-t-haringvliet-3243

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Boost
 • North Star 11UD
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterontharders (van bijv. Tapworks) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stad aan ‘t Haringvliet reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €975.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Stad aan ‘t Haringvliet.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €95 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1600 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders starten vanaf €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1275 en €2025 inclusief installatiewerk. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Stad aan ‘t Haringvliet.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel specialisten, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Mechanische waterontharderCirca €730
Elektrische waterontharderV.a €940
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €130 per 12 maanden
PlaatsingV.a €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Stad aan ‘t Haringvliet?
De hardheid van het kraanwater in Stad aan ‘t Haringvliet is om en nabij de 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stad aan ‘t Haringvliet.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie