Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ouddorp

Heb je last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, smerig water of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Ouddorp heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Ouddorp.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid OuddorpHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3253
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Ouddorp

Zit jij thuis ook met apparaten die slecht werken of onnodig poets- en boenwerk? Flink wat huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ouddorp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ouddorp?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ouddorp. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water heeft als voordeel structureel lagere energiekosten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ouddorp kent een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ouddorp

De waterhardheid van het drinkwater in Ouddorp is ongeveer 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ouddorp-3253

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • Remon Waterontharders Neva
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Lubron Proline SXT2
 • North Star 11UD

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Tapworks) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ouddorp reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclustijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ouddorp.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €75 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van dergelijke installaties zijn zo’n €750 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1200 en €1800 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Ouddorp.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten installateurs, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Elektrische waterontharderRond de €990
Reinigingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractCirca €150 op jaarbasis
MontageV.a €270
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ouddorp?
De hardheid van het leidingwater in Ouddorp is om en nabij de 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van geplande regeneratie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ouddorp.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, betere smaak van water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie