Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwe-Tonge

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Nieuwe-Tonge zorgt voor water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Nieuwe-Tonge.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €220 per jaar.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuwe-TongeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3244
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Nieuwe-Tonge

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of te veel schoonmaken? Veel woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, besparen op schoonmaakmiddelen, smaakvol water en lagere stookkosten. In de gemeente Goeree-Overflakkee opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Nieuwe-Tonge was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Zuinigste waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Nieuwe-Tonge?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Nieuwe-Tonge. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Nieuwe-Tonge heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nieuwe-Tonge

De waterhardheid van het drinkwater in Nieuwe-Tonge bedraagt circa 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nieuwe-tonge-3244

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Erie Slimline Eco8
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Apic Nessos
 • Ecowater eVOLUTION 600 Power

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Nieuwe-Tonge verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nieuwe-Tonge.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €160 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2275 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €760, excl. installatie. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1575 en €1825 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Nieuwe-Tonge.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men moeiteloos en zonder kosten installateurs, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderCirca €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €930
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €135 per 12 maanden
MontageV.a €210
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Nieuwe-Tonge?
De waterhardheid in Nieuwe-Tonge bedraagt 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en het textiel gaat langer mee.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Nieuwe-Tonge.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie