Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Middelharnis

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Middelharnis leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website verzamel je waardevolle informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Middelharnis.
 • Dit is de oorsprong van irritaties zoals minder lekker water en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €290 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid MiddelharnisTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Middelharnis

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en onnodig veel schoonmaken? Flink wat huizenbezitters kiezen een slimme waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, betere smaak van water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Middelharnis heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Beste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Middelharnis?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Middelharnis. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een besparing op gas- en stroomverbruik en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Middelharnis zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Middelharnis

De waterhardheid van het drinkwater in Middelharnis ligt op ong. 4.98 dH. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-middelharnis-3241

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Wateronthardershop Euro Combi 10 Fleck 5600SXT
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • Digisoft DS-2000 HE
 • MultiAqua WaterMaster EC-10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Bayard) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Middelharnis reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: een hogere prijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Middelharnis.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1600 en €2000 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Middelharnis.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis vakmannen, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1090
Tabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €110 (jaarbasis)
PlaatsingskostenVanaf €175
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Middelharnis?
De hardheid van het water in Middelharnis is om en nabij de 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Zuid-Holland is circa 5.02 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een glanzende vaat en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk hierbij aan verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Middelharnis.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie