Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Achthuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, koffie of thee dat bitter smaakt of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterontharder in Achthuizen zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina tref je bruikbare informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Achthuizen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals veel schoonmaken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid AchthuizenHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3256
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Achthuizen

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en extra zeep en shampoo nodig? Een toenemende groep Hollanders en Belgen installeren een elektrische waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Achthuizen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Achthuizen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Achthuizen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Achthuizen ontvangt een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Achthuizen

De waterhardheid van het drinkwater in Achthuizen bedraagt circa 4.98 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-achthuizen-3256

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • Erie Maxima Eco20
 • Bayard Tenera 14
 • Lubron Proline Classic
 • BWC Omega XSE de Luxe 550

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Achthuizen reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €920.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Achthuizen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €120 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2200 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontharders beginnen bij €650, zonder installeren. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1525 en €2125 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Achthuizen.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel experts, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €105
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Elektronische waterontharderC.a. €1150
Tabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €115 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €160
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Achthuizen?
De hardheid van het water in Achthuizen is circa 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Denk aan comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Achthuizen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie