Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stellendam

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 4.98 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Stellendam maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier lees je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Stellendam.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals irritaties aan de huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €250 per 12 maanden.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid StellendamTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3251
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stellendam

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken en eindeloos schoonmaken? Veel Hollanders en Belgen nemen een slimme waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en een beter presterende CV-ketel. In de omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Stellendam heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Voordeligste ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Stellendam?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Stellendam. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Stellendam heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Stellendam

De waterhardheid van het drinkwater in Stellendam is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stellendam-3251

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Judo Quicksoft-C
 • Erie IQsoft Eco12
 • Delta Domela

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Stellendam reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Stellendam.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het merk en model, het type ontharder en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van dergelijke installaties starten vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1200 en €1800 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Stellendam.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Zo kan je zonder problemen snel monteurs, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €780
Waterontharder (elektrisch)Circa €1070
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudskostenC.a. €140 per beurt
MontageRond de €210
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Stellendam?
De hardheid in Stellendam is om en nabij de 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland is doorgaans 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Stellendam.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie