Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Bommel

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Den Bommel maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website check je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Den Bommel.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €220 per 12 maanden.

Thema’s: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Den BommelZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Bittere smakende thee.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Den Bommel

Heb jij genoeg van een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een slimme waterontharder. Deze installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Den Bommel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals strijkijzers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Den Bommel?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Den Bommel. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Den Bommel heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Den Bommel

De waterhardheid van het drinkwater in Den Bommel bedraagt circa 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-bommel-3258

Vergelijk vakmannen in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Watertotaal Euro Combi Compact 14
 • Apic Heracles
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Erie Slimline Eco24

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Den Bommel reduceert je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €380,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Den Bommel.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €135 voor magnetische ontharders tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €700 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1175 en €1750 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Den Bommel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en snel merken, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €740
Elektronische waterontharderCirca €980
Onthardingszout€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €130 p/jaar
InstallatiekostenCirca €260
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Den Bommel?
De hardheid van het leidingwater in Den Bommel is ongeveer 4.98 dH. De waarde in de provincie Zuid-Holland is plus minus 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere een minder droge huid, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Den Bommel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een betere smaak van het water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie