Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oude-Tonge

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oude-Tonge maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs vind je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Oude-Tonge.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lagere stookkosten, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €275 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Oude-TongeHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3258
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Oude-Tonge

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of strepen op de ramen? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Goeree-Overflakkee vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Oude-Tonge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Goede verzachter.

PositiefBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oude-Tonge?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oude-Tonge. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oude-Tonge kent een waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere energierekening, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oude-Tonge

De waterhardheid van het leidingwater in Oude-Tonge bedraagt circa 4.98 dH. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-oude-tonge-3258

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Apic Heracles junior
 • Judo Biosoft-C
 • Remon Waterontharders Neva
 • Fegon AquaStar 1800 HE

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oude-Tonge voer je de dH waarde terug van 4.98 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Oude-Tonge.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Van €55 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je kiest voor een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €670, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1600 en €1900 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Oude-Tonge.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €105
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1010
Reinigingszout€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractC.a. €120 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €175
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oude-Tonge?
De hardheid van het leidingwater in Oude-Tonge is om en nabij de 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen kalkvrije leidingen en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan comfortabel douchen, fris kraanwater, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oude-Tonge.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie