Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ooltgensplaat

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, vies water of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Ooltgensplaat resulteert in water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten lees je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 4.98 dH in Ooltgensplaat.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere verwarming, fris kraanwater en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid OoltgensplaatTechnische uitleg werkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3257
Gem. Gasverbruik M31400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29900 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een irriterende huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Ooltgensplaat

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en/of kalkstrepen op glas en lak? Veel huishoudens nemen een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, verminderde eczeem klachten en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Ooltgensplaat wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ooltgensplaat?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Ooltgensplaat. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Ooltgensplaat heeft een waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Ooltgensplaat

De waterhardheid van het drinkwater in Ooltgensplaat is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ooltgensplaat-3257

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Wateronthardershop Eruo Twin 25
 • Delta Tibera
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watercompany Ultrasoft 14

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ooltgensplaat minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €950.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Ooltgensplaat.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €70 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1600 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2150 incl. installatie. In de bijgaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Ooltgensplaat.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan men eenvoudig snel merken, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Mechanische waterontharderBegint bij €850
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Zouttabletten€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Rond de €110 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Ooltgensplaat?
De waterhardheid in Ooltgensplaat ligt op 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is gemiddeld 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Zoals een minder droge huid, zacht en smaakvol water, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze hars. In de extra cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ooltgensplaat.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie