Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Albrandswaard

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Albrandswaard heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je waardevolle info aangaande waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Albrandswaard.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid AlbrandswaardHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3161
Gem. Gasverbruik M31260 M3
Gem. Stroomverbruik kWh31100 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Albrandswaard

Wil jij ook af van geïrriteerde huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer huishoudens nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Albrandswaard vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Albrandswaard was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame ontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Albrandswaard?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Albrandswaard. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Albrandswaard zit met een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Albrandswaard

De waterhardheid van het drinkwater in Albrandswaard is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-albrandswaard-3161

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWT Rondomat 100M
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Delta Arenal
 • Euro Twin 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Albrandswaard minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Albrandswaard.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €700 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1350 en €2000 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Albrandswaard.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder problemen snel installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €65
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Elektronische waterontharderRond de €1160
Onthardingstabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €160 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Albrandswaard?
De waterhardheid in Albrandswaard komt uit op ong. 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland schatten we op 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en minder poetsen en boenen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, betere smaak van water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Albrandswaard.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, stukken minder last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie